> Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους «Μαθαίνω να Ζω Χωρίς Εκφοβισμό» (σε μορφή webinars)

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους «Μαθαίνω να Ζω Χωρίς Εκφοβισμό» (σε μορφή webinars)

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μαθαίνω να ζω χωρίς Εκφοβισμό» απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και αποσκοπεί στην καλύτερη κατανόηση του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού, στην παροχή βασικών συμβουλών για τη διαχείρισή του και στην καλλιέργεια σημαντικών δεξιοτήτων ζωής, όπως η διεκδικητικότητα, περιορίζοντας έτσι τις πιθανότητες να υποστούν εκφοβισμό. H εκπαίδευση είναι προσαρμοσμένη και για περιπτώσεις παιδιών που ήδη υφίστανται κάποια μορφή εκφοβισμού καθώς περιλαμβάνει τεχνικές διαχείρισης εκφοβιστικών συμπεριφορών και εν γένει δύσκολων καταστάσεων βοηθώντας τα παιδιά να απεγκλωβιστούν από μια δύσκολη κατάσταση και να αποφύγουν να βιώσουν κάτι παρόμοιο στο μέλλον.

Η εκπαίδευση έχει διαδραστικό χαρακτήρα, διαρκεί δύο (2) διδακτικές ώρες και παρέχεται πρωτίστως μέσω τηλεκπαίδευσης προκειμένου να διασφαλίζεται η συμμετοχή παιδιών από όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων αυτών που βρίσκονται σε απομακρυσμένες ορεινές ή νησιωτικές περιοχές. Κατόπιν συνεννοήσεως με το ΚΜΟΠ η εκπαίδευση μπορεί να πραγματοποιηθεί και δια ζώσης στο χώρο του σχολείου.

Δείτε την αναλυτική περιγραφή εκπαιδευτικού προγράμματος εδώ

Το πρόγραμμα έχει λάβει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

 Μεταξύ των ετών 2016-2018, πάνω από 1000 μαθητές ενημερώθηκαν σχετικά με το πρόγραμμα.

Οι ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες μπορούν να υποβάλλουν τη συμμετοχή τους στο [email protected] και στο 210 - 3637547.