Με την μπλούζα του Live without bullying οι παίκτες του ΑΡΗ και του ΠΑΟΚ

 

Ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ψυχικής ενδυνάμωσης κατά του φαινομένου του εκφοβισμού έστειλαν οι παίκτες του ΑΡΗ και του Π.Α.Ο.Κ. στον χθεσινό τους αγώνα (28/06) στο Κλεάνθης Βικελίδης. Οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο, για τον αγώνα των play off στην 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE έφεραν στις στολές τους το λογότυπο της πρωτοβουλίας Live Without Bullying του ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας. 

Μέσω της πλατφόρμας www.livewithoutbullying.com, μαθητές (13 έως 18 ετών), γονείς και εκπαιδευτικοί, έχουν τη δυνατότητα να λάβουν ανώνυμα και δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής και πληροφόρησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών ενδοσχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού.

Η Γενική Διευθύντρια του ΚΜΟΠ και υπεύθυνη του προγράμματος Δρ. Αντωνία Τορρένς ευχαρίστησε την ΠΑΕ ΑΡΗΣ και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την απόφασή τους να στηρίξουν το Live Without Bullying, στο πλαίσιο των δράσεων Κοινωνικής Υπευθυνότητας που υλοποιούν. Όπως ανέφερε η Δρ. Τορρένς, «αποτελεί ξεχωριστή τιμή για το ΚΜΟΠ αυτή η στήριξη, καθώς είναι ιδιαίτερα σημαντικό εμβληματικοί ποδοσφαιρικοί φορείς  και οι διακεκριμένοι αθλητές τους να συμβάλλουν στην κοινωνική ευαισθητοποίηση για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως ο εκφοβισμός».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ένα στα τρία παιδιά έχει εμπλακεί σε περιστατικό εκφοβισμού, γεγονός που υπογραμμίζει τις διαστάσεις του προβλήματος.

Το ΚΜΟΠ ευχαριστεί επίσης την εταιρία STABOMANIA, η οποία αποτελεί σταθερό υποστηρικτή των δράσεων του προγράμματος.

Το www.livewithoutbullying.com, δημιουργήθηκε το 2015 από το ΚΜΟΠ στο πλαίσιο αναζήτησης σύγχρονων τρόπων άμεσης υποστήριξης παιδιών που αντιμετώπιζαν προβλήματα εκφοβισμού, ενώ από τον Μάρτιο του 2016 υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ανάπτυξη δράσεων πρόληψης και αντιμετώπισης του εκφοβισμού.

Οι δράσεις και οι παρεχόμενες υπηρεσίες συμβουλευτικής, αλλά και τα εγκεκριμένα εκπαιδευτικά μας προγράμματα από το αρμόδιο Ινστιτούτο του Υπουργείου Παιδείας είναι δωρεάν για όλους, ενώ πλέον υπάρχει σχετική εφαρμογή για κινητά Android.