To play or not to play;

 

Σε μια εποχή που η ταχύτητα της πληροφορίας και της ενημέρωσης συνεχώς εξελίσσεται και διαφοροποιείται έχοντας ως σύμμαχο την πολυμεσικότητα και ως κύριο εργαλείο τα ψηφιακά μέσα επικοινωνίας, ο ρόλος και η χρήση του Διαδικτύου αναπτύσσουν μια διττή λειτουργία : Ευλογίας και Κατάρας.

Οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου των εκπαιδευτηρίων Αντωνοπούλου "Εκπαιδευτική Αναγέννηση" θα έχουν την ευκαιρία την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 να παρακολουθήσουν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα Ημερίδα που θα θέσει στο μικροσκόπιο για προβληματισμό και για συζήτηση θεματικές όπως το Ασφαλές Διαδίκτυο, τα Ηλεκτρονικά Παιχνίδια και ο Διαδικτυακός Εκφοβισμός.

Η Ημερίδα ‘’To play or not to play;’’ πραγματοποιείται με την Υποστήριξη του «Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου», του «Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου» και του ΚΜΟΠ - Κέντρου Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας.

Το πρόγραμμα της Ημερίδας έχει ως εξής :

  • «Η σημασία της χρήσης προσωπικών δεδομένων στην ασφαλή χρήση του Διαδικτύου», κα Κατερίνα Ψαρουδάκη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας, Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας.
  • ‘’To play or not to play (videogames);’’, κος Άρης Λούβρης, Εθνικός Συντονιστής eu (http://internet-safety.sch.gr).
  • «Διαδικτυακός εκφοβισμός και τρόποι αντιμετώπισής του από παιδιά και εφήβους», Δρ. Αντωνία Τορρένς, Πρόεδρος ΚΜΟΠ, Υπεύθυνη του Προγράμματος Live Without Bullying.