Εκπαιδευτικές δράσεις του Live Without Bullying στην Κρήτη στις 22 και 23 Οκτωβρίου

 

Το ΚΜΟΠ σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, υλοποίησε την Δευτέρα 22/10/2018 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, εκπαιδευτικό εργαστήριο σε έναν μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τίτλο «Μια τάξη Xωρίς Εκφοβισμό». Η εκπαίδευση στόχευε στην αντιμετώπιση αλλά και πρόληψη των φαινομένων του εκφοβισμού στο χώρο του σχολείου και βασίστηκε σε ανθρωποκεντρικές προσεγγίσεις, καθώς και σε μοντέλα διαχείρισης συγκρούσεων και επίλυσης διαφορών.

Τις εργασίες του εργαστηρίου συντόνισε η κυρία Κατερίνα Ζομπανάκη, (Υπεύθυνη Δια Βίου Μάθησης, Παιδείας, Απασχόλησης & Αρμόδια για Θέματα Αθλητισμού της Π.Ε Χανίων). Εισηγήτριες ήταν οι κυρίες: Αντωνία Τορρένς (Πρόεδρος ΚΜΟΠ και υπεύθυνη του προγράμματος LWB, Χριστίνα Ρασιδάκη (Συμβουλευτική ψυχολόγος και συγγραφέας) και Μαργαρίτα Γερούκη (Εκπαιδευτικός και τέως σχολική σύμβουλος)

Στις 23/10/2018 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, η εκπαίδευση του διαδικτυακού συμβούλου του προγράμματος Live Without Bullying, σε επτά ψυχολόγους από τους Δήμους Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου, με εισηγήτριες την κυρία Τορρένς και την κυρία Ρασσιδάκη.

Τους καλωσορίζουμε με χαρά στην ομάδα των εθελοντών μας και τους ευχόμαστε καλή αρχή!!