"Το «Live Without Bullying» στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης"

 

Αθήνα, 17 Σεπτεμβρίου 2018

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το «Live Without Bullying» συμμετείχε στην 83η ΔΕΘ, που ανέβασε φέτος ψηλότερα τον πήχη, καταφέρνοντας να προσελκύσει 283.853 επισκέπτες, έναντι 263.724 της περσινής χρονιάς.

Η ομάδα του Live Without Bullying έδωσε δυναμικό παρόν με δικό της σταντ στο 14 περίπτερο της εκπαίδευσης, “Akademia”, ενημερώνοντας για το πρόγραμμα Live Without Bullying, την καινοτόμα ηλεκτρονική του πλατφόρμα και την εφαρμογή που δημιουργήθηκε για κινητά.

Περισσότεροι από 3000 ενήλικες και παιδιά περιηγήθηκαν στην πλατφόρμα, ενώ περίπου 160 άτομα πραγματοποίησαν δωρεάν εγγραφή εκφράζοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις συμβουλευτικές του υπηρεσίες.

Η ανταπόκριση και οι απορίες των επισκεπτών, καθώς και η επιθυμία πολλών εκπαιδευτικών και γονέων να επωφεληθούν από τις υπηρεσίες του προγράμματος, ανέδειξαν την αναγκαιότητα υποστήριξης ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και της οικογένειας, αναφορικά με την αντιμετώπιση του εκφοβισμού.

Το περίπτερο  του Live Without Bullying επισκέφθηκαν επίσης εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, αλλά και φορέων και οργανισμών. Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Επικρατείας, κ.Αλ.Φλαμπουράρης, ο Υπουργός Παιδείας, κ.Κ.Γαβρόγλου και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Γ. Βασιλειάδης, ενημερώθηκαν αναλυτικά για το Live Without Bullying και τις online υπηρεσίες του, εκφράζοντας θερμό ενδιαφέρον για την πρωτοβουλία.

Η παρουσία του Live Without Bullying στην 83η ΔΕΘ υποστηρίχθηκε από τις εταιρείες: My Market (Χορηγός), Ελληνικές Εκθέσεις HELEXPO, SKAG, Interlife Ασφαλιστική και Stabomania (Υποστηρικτές).