Ντρίμπλα στον Εκφοβισμό την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

 


ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

 

«ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΤΡΙΜΠΛΑ ΣΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ #2»

 

 Το ΚΜΟΠ  -  Κέντρο  Μέριμνας  Οικογένειας  και  Παιδιού ,  η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η Περιφερειακή  Διεύθυνση  Πρωτοβάθμιας  και  Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Αττικής η Περιφερειακή Ενότητα Β.Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής  και ο Σύλλογος Βετεράνων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών διοργανώνουν φιλικό αγώνα καλαθοσφαίρισης με τίτλο «Κάνουμε ντρίμπλα   στον   Εκφοβισμό #2» μεταξύ   των Βετεράνων   Καλαθοσφαιριστών  Ελλάδας και των Διεθνών Ποδοσφαιριστών – Πρωταθλητών Ευρώπης Legends 2004.

  Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Τρίτη 6 Μαρτίου και ώρα 09:30 π.μ., στο Κλειστό Γήπεδο Νήαρ Ηστ, χωρητικότητας περίπου 1.200 φιλάθλων.

 H εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Live Without  Bullying για την πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού που υλοποιεί για δεύτερη σχολική χρονιά το ΚΜΟΠ και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

  Αθλητές, καλλιτέχνες και ειδικοί σε θέματα εκφοβισμού ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ψυχικής ενδυνάμωσης στα παιδιά κατά του φαινομένου του εκφοβισμού.

  Πριν την έναρξη του αγώνα μαθητές, συνοδοί εκπαιδευτικοί, γονείς και κοινό, θα ενημερωθούν για το φαινόμενο του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού καθώς και για τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισής του, δίνοντας στην εκδήλωση εκπαιδευτικό – ενημερωτικό χαρακτήρα.

 Θα ακολουθήσει ο φιλικός αγώνας, ενώ κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, οι κύριοι Πρεσβευτές της καμπάνιας του Live Without Bullying, το νεανικό μουσικό συγκρότημα The Players, θα παρουσιάσουν τα τραγούδια τους και θα μοιραστούν θετικά μηνύματα με τους μαθητές.

  Οι διεθνείς καλαθοσφαιριστές από τον Σύλλογο Βετεράνων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών που θα λάβουν μέρος, με προπονητή τον κ.Ι.Ιωαννίδη, είναι μεταξύ άλλων οι κκ: Ν.Γαλακτερός, Γ.Γιαννούλης, Χρ.Κωνσταντινίδης, Ν.Μπουντούρης, Δ.Ντικούδης, Δ.Παπανικολάου, Μπ.Πρέλεβιτς, Γ.Σιγάλας, Σ.Τζαλαλής, Κ.Τσαρτσαρής, Ν.Χατζής κ.α.

  Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές, Πρωταθλητές Ευρώπης, «Legends 2004» που θα λάβουν μέρος μεταξύ άλλων είναι οι κκ: Στ.Γιαννακόπουλος, Θ.Ζαγοράκης, Κ.Καραγκούνης, Γ.Σεϊταρίδης, Β.Τσιάτρας, Τ.Φύσσας κ.α.

  Τον αγώνα θα παρακολουθήσουν 1124 μαθητές με 68 εκπαιδευτικούς από 16 σχολεία της Αττικής. 

 Στην συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε χθες, στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Cocomat, (επισυνάπτονται φωτογραφίες), ο κ. Αναστόπουλος Χρήστος, Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Α/θμιας Εκπ/σης της Περ/κής Δ/νσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Αττικής και αναπληρωτής Περιφερειακός Δ/ντης Εκπ/σης Αττικής, εξήρε την προσπάθεια του ΚΜΟΠ και την αναγκαιότητα ύπαρξης της πλατφόρμας.

 Η Πρόεδρος του ΚΜΟΠ, κ.Αντωνία Τορρένς, περιέγραψε τον τρόπο λειτουργίας του καινοτόμου προγράμματος αντιμετώπισης και καταπολέμησης του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού, Live Without Bullying, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα, μετά τη συμπλήρωση δύο ετών από τη λειτουργία του.

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αττικής, κ.Γιώργος Καραμέρος, τόνισε πως ο σχολικός εκφοβισμός είναι ένα ζήτημα υπαρκτό που απασχολεί την περιφέρεια Αττικής και γι' αυτό θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια του ΚΜΟΠ.

 Εκπροσωπώντας το Σύλλογο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας, ο κ.Νίκος Μπουντούρης, δήλωσε πως πρόκειται για μια πολύ σημαντική προσπάθεια, πως στόχος είναι να μην υπάρχει απομόνωση και να φτάσει το μήνυμα κατά του εκφοβισμού στους γονείς και τα παιδιά.

 Ο Διεθνής ποδοσφαιριστής και μέλος των Πρωταθλητών Ευρώπης-Legends 2004, κ.Τάκης Φύσσας, τόνισε πως αποδέχθηκαν με ιδιαίτερη χαρά την πρόσκληση για τον αγώνα, εξέφρασε την ανυπομονησία του να παίξει δηλώνοντας πως αγαπάει πολύ το μπάσκετ, ενώ αποκάλυψε πως θα δημιουργηθούν δύο μεικτές ομάδες χωρισμένες σε βορείους και νότιους.

 Μοιραζόμαστε το μήνυμα:

Μην το βάζεις κάτω! Be Positive! Υπάρχουν λύσεις αρκεί να μιλήσεις!

 #livewithoutbullying

 

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ:

Περιφερειακή Διεύθυνση Βόρειου Τομέα