Φιλικός Αγώνας Μπάσκετ "Κάνουμε ντρίπλα στον εκφοβισμό"

 

Δείτε το αφιέρωμα από την εκμπομπή της ΕΡΤ3 "Ο κόσμος των σπορ"!

28.11.2017

Περισσότεροι από 3.500 μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και  λυκείου, με τους συνοδούς - εκπαιδευτικούς από όλη την κεντρική Μακεδονία, παρευρέθηκαν στον φιλικό αγώνα καλαθοσφαίρισης «Κάνουμε ντρίμπλα στον εκφοβισμό» που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου στο «Nick Galis Hall» μεταξύ του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος και της πρωταθλήτριας ομάδας Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης.

 

Αθλητές, αστυνομικοί, καλλιτέχνες και ειδικοί σε θέματα εκφοβισμού ένωσαν τις δυνάμεις τους στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ψυχικής ενδυνάμωσης στα παιδιά κατά του φαινομένου του εκφοβισμού.

Τις εντυπώσεις έκλεψε το νεανικό συγκρότημα The Players, οι οποίοι εμφανίστηκαν στο ημίχρονο του παιχνιδιού με νέα τραγούδια τους και ξεσήκωσαν τα παιδιά με τα θετικά τους μηνύματα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Αθλητισμού, με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Στην σπουδαιότητα του προγράμματος Live Without Bullying αναφέρθηκαν κατά τον χαιρετισμό που απηύθυναν η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου και ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κος Παναγιώτης Ανανιάδης.

Η πρόεδρος του ΚΜΟΠ, Δρ. Αντωνία Τορρένς, από την πλευρά της απηύθυνε ένα θετικό μήνυμα αισιοδοξίας προς τα παιδιά, τα οποία μπορούν να αισθάνονται ότι έχουν έναν σύμμαχο για την αντιμετώπιση εκφοβιστικών συμπεριφορών και κάλεσε γονείς και εκπαιδευτικούς να αναγνωρίσουν την σημασία της σωστής επικοινωνίας με τα παιδιά τους, για την πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο διακεκριμένος καλαθοσφαιριστής και νυν προπονητής του ΑΡΗ κος Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, κος Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Διευθυντής Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, κος Γεώργιος Δούβαλης, ο εκπρόσωπος του Σωματάρχη Αντισυνταγματάρχης κος Χρήστος Καράμπαλης, ο εκπρόσωπος του Γ’ΚΝΟ Ανθ/στης κ.Νικόλαος Μαλλούδης και η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κ.Μακεδονίας – Προϊσταμένη Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε.Κ.Μ. κα Μαρία Συργιάννη.

Η ομάδα του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος υπερίσχυσε στο τελικό σκορ αντιμετωπίζοντας την πρωταθλήτρια ομάδα Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης.

Οι αθλητές που συμμετείχαν με την ομάδα των Βετεράνων και με προπονητή τον κο Ιωάννη Ιωαννίδη ήταν οι κύριοι: Κακιούσης, Λιαέλης, Χρυσανθόπουλος, Τσαρτσαρής, Χατζηβρέττας, Γιαννούλης, Παπανικολάου, Γιαννουζάκης, Κωνσταντινίδης και Κούβελας.

Στην ομάδα των Αστυνομικών με προπονητή τον κο Δεκουλάκο, συμμετείχαν οι κύριοι: Λουλουδιάδης, Γούσιος, Τουβετζίδης, Δελόγλου, Νικολαΐδης, Ντούρος, Μικρούλης, Τσαϊρίδης, Κιρκινεζιάδης, Ασαρδέλης και Μιχαλόπουλος.

-------------------------------------------------------------------------------------

20.11.2017

Στο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας του Live Without Bullying, το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και την Αντιπεριφέρεια Αθλητισμού Κεντρικής Μακεδονίας (ΜΕΘ), διοργανώνουν ένα φιλικό αγώνα καλαθοσφαίρισης μεταξύ των Ελλήνων Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών και της πρωταθλήτριας ομάδας καλαθοσφαίρισης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης (ΔΑΕΘ).

 Αθλητές, αστυνομικοί, καλλιτέχνες και ειδικοί σε θέματα εκφοβισμού ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ψυχικής ενδυνάμωσης στα παιδιά κατά του φαινομένου του εκφοβισμού.

Η εκδήλωση με τίτλο "Κάνουμε ντρίμπλα στον Εκφοβισμό" πραγαμτοποιείται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο (Παλαί ντε Σπορ) στη Θεσσαλονίκη με βασικούς προσκεκλημένους σχολικές μονάδες από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.

Πριν την έναρξη του αγώνα μαθητές, συνοδοί εκπαιδευτικοί, γονείς και κοινό, θα ενημερωθούν για το φαινόμενο του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού καθώς και για τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισής του, δίνοντας στην εκδήλωση εκπαιδευτικό – ενημερωτικό χαρακτήρα. Θα ακολουθήσει ο φιλικός αγώνας, ενώ κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, τα μέλη του νεανικού μουσικού συγκροτήματος «The Players», που είναι πρεσβευτές της καμπάνιας του Live Without Bullying  κατά του εκφοβισμού, θα παρουσιάσουν τα τραγούδια τους και θα μοιραστούν με τους μαθητές θετικά μηνύματα.

Σε όλα τα παιδιά θα δοθεί αναμνηστικό δώρο, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τους αγαπημένους τους αθλητές και καλλιτέχνες.

Ενημερωτικό Υλικό

Πρόσκληση - Πρόγραμμα

Συνέντευξη Τύπου  

Δημοσιεύματα

Δελτίο Τύπου